Polgárdi Város
Polgárdi Város
Polgárdi Város
  • 0
  • 1
  • 2

Hírek

POLGÁRDI POLGÁRMESTERI HIVATAL

1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepeljék a köztisztviselők napját. Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal,  2001-ben pedig ezt a napot munkaszüneti nappá nyilvánították a közigazgatásban dolgozók számára. 

A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzés elősegítésére a 2013-2023-as években elindított „Nyári diákmunka” program (a továbbiakban: program) a 2024. évben ismét meghirdetésre kerül. A program lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is.

Az étkezési rendszer változása miatt 2024. április 22. napjától az iskolai étkezés lemondására vagy igénylésére az előző munkanap 11.00 óráig van lehetőség a 22/576-230-as telefonszámon vagy az ado@polgardi.hu email címen.

Önkormányzati beszámoló 2019 - 2024.:

onkormanyzati_beszamolo_0.pdf

A Polgárdi Eszterlánc Óvoda és Bölcsőde pályázatot hirdet Köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében
igazgatói (magasabb vezetői) beosztás/óvodapedagógus munkakörre.

Pályázat részletei: 

Álláshirdetés főigazgató.pdf

Csatlakozzon a KSH háztartások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználatát felmérő adatfelvételhez!

Óvodai beiratkozás 2024.

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Polgárdi Város Önkormányzata az általa fenntartott Polgárdi Eszterlánc Óvoda és Bölcsőde óvodába a 2024/25-ös nevelési évre történő beiratkozás időpontját az alábbiak szerint határozta meg:

 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei az online térben elkövetett, főként a kiber bűncselekmények megelőzése érdekében, 2024. március 1-én 10 órától 12.00-ig személyes tanácsadásra várják a  polgárdi lakosokat. Pontos helyszín megjelölése később várható.

Ha bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatává vált, és segítségre van szüksége, hívja az Áldozatsegítő Központ áldozatsegítő vonalát a hét minden napján éjjel-nappal, ingyenesen elérhető 06 80 225 225-ös telefonszámon. 

Fejér Vármegyei Önkormányzat "Fejér Termék" elismerés elnyerésére ismételten pályázatot hirdet a 2024-es évre. A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér vármegyében előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, mint helyi termékekre, továbbá a Fejér Termék Program három pillérének - hagyomány, érték, minőség - való megfelelés hangsúlyozása.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Polgárdi településen is önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre a korábbi évek gyakorlata szerint. 

Az összeírói munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. 

Az ügyeleti alapellátást 2024. február 1-től Fejér vármegyében az Országos Mentőszolgálat látja el, így az egységes, két elemből álló betegközpontú rendszer mindenki számára biztosított lesz. 

 

A polgárdi gyermekorvosi rendelési idők 2024. január 15-17-ig (hétfő-szerda) átmenetileg változnak, amellyel kapcsolatban pontos felvilágosítást a következő elérhetőségen lehet kérni : 22/ 576-094 telefonszámon vagy polgardigyerekrendelo@gmail.com email címen. 

 

 

Az elmúlt időszakban már tájékoztattuk a Tisztelt Lakosságot, hogy december 1-jétől a házi gyermekorvosi alapfeladatokat településünkön Dr. Lengyelfi Zsuzsanna nyugdíjba vonulása miatt helyettesítő gyermekorvosok látják el. A helyettesítésben Dr. Hock Zoltán és Dr. Horváth Tibor gyermekorvosok vesznek részt.

A rendelés a korábban már megjelölt rendelési időkben zajlik, mivel a helyettesítő orvosok  csak a rendelési időn belül tudnak rendelkezésre állni.

Polgárdi Város Önkormányzata a polgármesteri hivatalban – a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében – a korábbi évekhez hasonlóan téli igazgatási szünetet rendelt el december 27-étől január 2-áig. A polgármesteri hivatal 2024. január 3. napjától a megszokott ügyfélfogadás szerint várja kedves ügyfeleit. 
 

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk minden kedves ügyfelünknek!
 

Közeleg az adventi időszak, a város is lassan ünnepi fényekbe öltözik! Szokásunkhoz híven idén is szeretettel hívjuk és várjuk Önöket minden hétvégén, hogy a városi programok által együtt készülhessünk karácsony szép ünnepére!
2023. december 1-jétől a házi gyermekorvosi feladatokat helyettesítő gyermekorvosok látják el Polgárdiban. Polgárdi város lakói közül bizonyára sokan értesültek már arról, hogy Dr. Lengyelfi Zsuzsanna házi gyermekorvos nyugdíjba vonul. Polgárdi Város Önkormányzata - amellett, hogy hálás szívvel megköszöni Főorvos Asszony eddigi munkáját - a bejelentés óta mindent megtesz azért, hogy egy új, állandó gyermekorvosa legyen a városnak.
Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. november 27. napján 18 órától közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás a közérdekű kérdések, közérdekű javaslatok fóruma, amelyre minden kedves lakost szeretettel várnak.

Polgárdi Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2023. november 15. napján 17 órától közmeghallgatást tart, amelynek meghívója és napirendje a következő linkre kattintva érhető el: 

Polgárdi Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatás meghívó.pdf

Befejeződött az Aranyalma Integrált Szociális Intézmény Fejér Vármegye Kristály Szociális Szolgáltató Központ Polgárdi telephelyen ellátott 120 fő intézményi férőhely kiváltása Polgárdiban. Bővebb információkat lásd a sajtóközleményre kattintva. 

Újabb viadal, újabb polgárdi sportsikerek! Magas színvonalú sporteseménynek adott otthont az elmúlt hétvégén Sárbogárd városa, hiszen itt rendezték meg a Premium Strongman League szervezésében a Nemzetek Ligája versenyt.

Az erőpróbán négyfős nemzetközi csapatok mérték össze tudásukat, 6 versenyszámban. Hazánkat a mezőszilasi Sebestyén János, a sárosdi Mészáros Dávid, a mádi Juhász Péter és városunk, Polgárdi lakója: Kovács Ferenc képviselte a megmérettetésben. A fiúk végül az összesített versenyben a dobogó legfelső fokára állhattak! 

Sághi Istvánné Sarolta néni 95. születésnapját ünnepelte ma a Fővárosi Önkormányzat Szombathelyi Idősek Otthona Polgárdi Telephelyén szűk családi körben. A szép évfordulóról az intézmény dolgozói is megemlékeztek, illetve oklevelet és virágcsokrot adott át Magyarország miniszterelnöke, valamint a Polgárdi Város Önkormányzata nevében Köntös Zoltán alpolgármester.