Polgárdi Város
Polgárdi Város
Polgárdi Város
  • 0
  • 1
  • 2

Új óvoda és bölcsőde építése Polgárdi Városában TOP-1.4.1-15-FE1-2018-00051

 

TOP-1.4.1-15-FE1-2018-00051 
Új óvoda és bölcsőde építése Polgárdi Városában

Kedvezményezett neve: Polgárdi Város Önkormányzata 
A projekt címe: Új óvoda és bölcsőde építése Polgárdi Városában 
A szerződött támogatás összege: 688 800 000,-Ft 
A támogatás mértéke (%-ban): 100% 

A projekt tartalmának bemutatása: 
A projekt elsődleges célja, hogy a Polgárdiban elérhető óvodai nevelési ellátás technikai hátterének a minőségét korszerű, a 21. század kisvárosias településén elvárható minőségűre emelje.
A projekt másik deklarált célja, hogy a Polgárdi városában jelenleg részlegesen megoldott bölcsődei szolgáltatást teljes mértékben biztosítani tudja, és ezzel a női munkavállalók számára széles perspektívát biztosítson a munkaerőpiacra való visszatéréshez. 
A projekt segítségével a meglévő két feladatellátási hely kiváltásával új feladatellátási helyen kerül kialakításra a 200 fős, 8 csoportszobás óvoda és a 24 fős, 2 csoportszobás bölcsőde a szabvány szerinti funkcionális helyiségek kialakításával. Az épületben helyet kap a kisgyermekek térítés nélküli időszakos nappali ellátására alkalmas helyiség is. 
A bölcsődei alapellátás kibővítéséhez és működtetéséhez, valamint az időszakos napközbeni gyermekfelügyelet beindításához összesen 6 fő foglalkoztatás-bővítés kapcsolódik. 
A tervezett beruházás nem okozza a zöld területek csökkenését, mivel az újonnan kialakítandó épületszárnyak, egy korábbiakban már részlegesen elbontott épületegyüttes helyén kerülnek kialakításra. 
A beruházás hozzájárul a megyeszékhely tehermentesítéséhez, mivel a székesfehérvári és az agglomerációban nyújtotta kisgyermek ellátás szolgáltatásban tapasztalható különbségek felszámolásra kerülnek. 
A projekt megvalósítása közvetlen módon járul hozzá a település esélyegyenlőségi céljainak megvalósulásához.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.30.

Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-15-FE1-2018-00051