Hírek

20.) LESZ -E SZIGORÍTÓ INTÉZKEDÉS POLGÁRDIBAN A HÉTVÉGÉN?


2020. 04. 28. 19:58
 
A Magyar Kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat, továbbá lehetővé tette a polgármesterek számára, hogy a hétvége vonatkozásában meghatározzák a közterület-használat rendjét az általuk vezetett településeken.

20.) LESZ -E SZIGORÍTÓ INTÉZKEDÉS POLGÁRDIBAN A HÉTVÉGÉN?

A Magyar Kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat, továbbá lehetővé tette a polgármesterek számára, hogy a hétvége vonatkozásában meghatározzák a közterület-használat rendjét az általuk vezetett településeken. Ennek oka az az országos tapasztalat, miszerint a kellemes idő beköszöntével az emberek tömegével jelentek meg a turisztikailag kiemelkedő látványossággal bíró helyszíneken, sokan hagyták hátra a fővárost vagy akár a megyeszékhelyet, hogy a Balatonnál, a Velencei tónál, vagy hogy egyéb felkapott kirándulóhelyen töltsék el az időt. Ez egy nagyon veszélyes gyakorlat, hiszen melegágyat biztosít a csoportos és tömeges fertőzések kialakulásának.

A legfontosabbnak azt gondolom, hogy megértsük és betartsuk az eredeti kijárási korlátozás irányelveit, ne pedig a kiskapukat keressük! Ez a lehetőség ugyanis csak erre a két napra adott a településvezetőknek, de a vírus a hétvége befejeztével sem megy „szabadságra”. Így hát a folyamatos éberség és fegyelem fenntartása az, amire törekednünk kell!

Mivel Polgárdiban továbbra sincs azonosított fertőzött személy és az sem jellemző, hogy a turisták tömegével fordulnának meg a településen, ezért az eredeti kijárási korlátozáshoz képest további szigorításokat nem rendelek el, csak akkor, ha arra szükség mutatkozik.

Kérem Önöket az alábbi szabályok fokozott betartására:

CSAK AKKOR HAGYJÁK EL LAKÓHELYÜKET, HA AZ FELTÉTLEN SZÜKSÉGES, MINDEN MÁS ESETBEN MARADJANAK OTTHON!

- Lehetőség szerinte egyedül menjenek vásárolni és tartsanak kellő biztonsági távolságot vásárlás közben.

- Zárt térbe lépve viseljenek kesztyűt és maszkot (az alkalmazottak is), különösen fontosnak tartom ezt az élelmiszerboltok vonatkozásában!

- Kérem, hogy a vásárlást a lehető legrövidebb idő alatt végezzék el és lehetőség szerint válasszák az érintés nélküli bankkártyás fizetést.

- Helyesnek tartom a gyakorlatot, miszerint a tulajdonosok korlátozzák a rendelkezésre álló hely arányában az eladótérben tartózkodó személyek létszámát, megkövetelik a sorban állás során a 1,5 méteres távolság megtartását.

- Kérem a boltosokat, hogy a biztonsági intézkedésekről jól látható helyen tájékoztassák a vásárlókat, továbbá tartassák be a 65 év felettieknek biztosított idősávot, a vásárlók pedig legyenek megértőek és együttműködőek, mert ez nem egy választott óvintézkedés csupán, hanem egy kötelezően előírt szabály!
- Kérek minden szolgáltatót, hogy lehetőség szerint helyezzen ki fertőtlenítési lehetőséget a bejáratokhoz.

Kérem a lakosságot, hogy a hétvége folyamán kerüljük a közterületi csoportosulásokat, különösen igaz ez a fiatalokra, ennek fokozott ellenőrzését kértem a rendőrségtől és a polgárőröktől!

Mindenkinek meg kell értenie, hogy a hatósági előírások be nem tartása nem csak a renitens egyént, hanem egész közösségünket sodorja veszélybe. Hiába minden intézkedés és tiltás, ha mi magunkban nem kezeljük kellő körültekintéssel a kialakult helyzetet.

Ha betartjuk a szabályokat, könnyebben és hamarabb hagyhatjuk magunk mögött ezt a nehéz időszakot!

Szép hétvégét kívánok Mindenkinek!

Nyikos László sk.
polgármesterHirdetéselőző hónapelőző hónap 2022. május következő hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

 
HirdetésHirdetésKapcsolat
Polgárdi Város Önkormányzata

8154 Polgárdi,
Batthyány utca 132.
Tel/fax: (22) 576-230
onkormanyzat@polgardi.hu

Hirdetés