Hírek

20.) LESZ -E SZIGORÍTÓ INTÉZKEDÉS POLGÁRDIBAN A HÉTVÉGÉN?


2020. 04. 28. 19:58
 
A Magyar Kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat, továbbá lehetővé tette a polgármesterek számára, hogy a hétvége vonatkozásában meghatározzák a közterület-használat rendjét az általuk vezetett településeken.

20.) LESZ -E SZIGORÍTÓ INTÉZKEDÉS POLGÁRDIBAN A HÉTVÉGÉN?

A Magyar Kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat, továbbá lehetővé tette a polgármesterek számára, hogy a hétvége vonatkozásában meghatározzák a közterület-használat rendjét az általuk vezetett településeken. Ennek oka az az országos tapasztalat, miszerint a kellemes idő beköszöntével az emberek tömegével jelentek meg a turisztikailag kiemelkedő látványossággal bíró helyszíneken, sokan hagyták hátra a fővárost vagy akár a megyeszékhelyet, hogy a Balatonnál, a Velencei tónál, vagy hogy egyéb felkapott kirándulóhelyen töltsék el az időt. Ez egy nagyon veszélyes gyakorlat, hiszen melegágyat biztosít a csoportos és tömeges fertőzések kialakulásának.

A legfontosabbnak azt gondolom, hogy megértsük és betartsuk az eredeti kijárási korlátozás irányelveit, ne pedig a kiskapukat keressük! Ez a lehetőség ugyanis csak erre a két napra adott a településvezetőknek, de a vírus a hétvége befejeztével sem megy „szabadságra”. Így hát a folyamatos éberség és fegyelem fenntartása az, amire törekednünk kell!

Mivel Polgárdiban továbbra sincs azonosított fertőzött személy és az sem jellemző, hogy a turisták tömegével fordulnának meg a településen, ezért az eredeti kijárási korlátozáshoz képest további szigorításokat nem rendelek el, csak akkor, ha arra szükség mutatkozik.

Kérem Önöket az alábbi szabályok fokozott betartására:

CSAK AKKOR HAGYJÁK EL LAKÓHELYÜKET, HA AZ FELTÉTLEN SZÜKSÉGES, MINDEN MÁS ESETBEN MARADJANAK OTTHON!

- Lehetőség szerinte egyedül menjenek vásárolni és tartsanak kellő biztonsági távolságot vásárlás közben.

- Zárt térbe lépve viseljenek kesztyűt és maszkot (az alkalmazottak is), különösen fontosnak tartom ezt az élelmiszerboltok vonatkozásában!

- Kérem, hogy a vásárlást a lehető legrövidebb idő alatt végezzék el és lehetőség szerint válasszák az érintés nélküli bankkártyás fizetést.

- Helyesnek tartom a gyakorlatot, miszerint a tulajdonosok korlátozzák a rendelkezésre álló hely arányában az eladótérben tartózkodó személyek létszámát, megkövetelik a sorban állás során a 1,5 méteres távolság megtartását.

- Kérem a boltosokat, hogy a biztonsági intézkedésekről jól látható helyen tájékoztassák a vásárlókat, továbbá tartassák be a 65 év felettieknek biztosított idősávot, a vásárlók pedig legyenek megértőek és együttműködőek, mert ez nem egy választott óvintézkedés csupán, hanem egy kötelezően előírt szabály!
- Kérek minden szolgáltatót, hogy lehetőség szerint helyezzen ki fertőtlenítési lehetőséget a bejáratokhoz.

Kérem a lakosságot, hogy a hétvége folyamán kerüljük a közterületi csoportosulásokat, különösen igaz ez a fiatalokra, ennek fokozott ellenőrzését kértem a rendőrségtől és a polgárőröktől!

Mindenkinek meg kell értenie, hogy a hatósági előírások be nem tartása nem csak a renitens egyént, hanem egész közösségünket sodorja veszélybe. Hiába minden intézkedés és tiltás, ha mi magunkban nem kezeljük kellő körültekintéssel a kialakult helyzetet.

Ha betartjuk a szabályokat, könnyebben és hamarabb hagyhatjuk magunk mögött ezt a nehéz időszakot!

Szép hétvégét kívánok Mindenkinek!

Nyikos László sk.
polgármesterHirdetéselőző hónapelőző hónap 2023. június következő hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

 
HirdetésHirdetésKapcsolat
Polgárdi Város Önkormányzata

8154 Polgárdi,
Batthyány utca 132.
Tel/fax: (22) 576-230
onkormanyzat@polgardi.hu

Hirdetés