Hírek

1.) VÁROSI TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL


2020. 03. 27. 20:46
 
Magyarország Kormánya a koronavírus elleni védekezés érdekében, Magyarország teljes területére kihirdette a veszélyhelyzetet. A kormány a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt jelölte ki. Feladatának ellátásában a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti.

1.) VÁROSI TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL

Magyarország Kormánya a koronavírus elleni védekezés érdekében, Magyarország teljes területére kihirdette a veszélyhelyzetet. A kormány a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt jelölte ki. Feladatának ellátásában a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti.

A veszélyhelyzeti protokollnak megfelelően Polgárdi Város Önkormányzata követi a Kormány és az Operatív Törzs utasításait.

Az önkormányzat 2020. április 20-ig minden Polgárdiban megrendezésre kerülő önkormányzati programot, amely beltéren 100, kültéren 500 fő feletti részvétellel zajlana, lemondott. Amennyiben a veszélyhelyzeti állapotot a Kormány nem vonja vissza, ez az időpont a későbbiekben tovább tolódhat.

A település jegyzője a polgármesterrel egyeztetve módosította a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejét, szigorította az épületbe történő belépést, továbbá az ügyfélfogadás menetét.

A Városházán megrendezésre kerülő esküvők tekintetében 2020. április 20-ig csak annyi vendég léphet be az épületbe, ahányan a IV. emeleti terem székein helyet tudnak foglalni, ez 50 főt jelent. A létszámon felüli vendégeket az épület portaszolgálata nem engedi fel a házasságkötő terembe. Fenti intézkedésről a házasulandó párt az anyakönyvvezetők előzetesen értesítik.

Nyikos László polgármester csütörtökön állománygyűlést tartott, amelyen a hivatali és önkormányzati dolgozókat tájékoztatta a veszélyhelyzet alatt életbe lépő hivatali protokollról. A munkavállalók kézfertőtlenítő szereket kaptak, amelyek használatával a vírus elleni védekezést segítik. Az önkormányzat takarítói többlettakarítást végeznek a hivatalban, különös figyelemmel a fertőtlenítésre.

A városvezető csütörtökön összehívta az önkormányzati fenntartású intézmények vezetőit is. A megbeszélés eredményeképpen az alábbi döntések születtek:

- Polgárdi Város Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata kizárólag hétfői napon tart ügyfélfogadást.
- A Gondozási Központ esetében az idősek nappali ellátása átmenetileg felfüggesztésre kerül, a gondozottak otthonukban kapják meg az ebédet, az új tagok felvétele szünetel.

A 41/2020. (III.11.) számú Kormányrendeletben meghatározottak alapján a köznevelési intézmények – így az Eszterlánc Napközi Otthonos Óvoda és a Székesfehérvári Tankerületi Központ által fenntartott Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola – nyitvatartásáról és rendkívüli szünet elrendeléséről kizárólag központi utasítás dönthet, az önkormányzatnak nincs döntési joga.

Minden önkormányzati fenntartású intézmény vezetője fertőtlenítő kendőkből és kézfertőtlenítő szerekből álló csomagot kapott.

Polgárdi Város Önkormányzata felvette a kapcsolatot a Központi Orvosi Ügyeletet biztosító Emergency Service Kft-vel, a felek között folyamatos egyeztetés zajlik az ellátás zavartalansága érdekében. Az önkormányzat megkeresésére az orvosi rendelő takarításával megbízott vállalkozó ígéretet tett a gyakrabban történő takarításra.

Nyikos László polgármester a tegnapi képviselő-testületi ülésen bejelentette, hogy a 2020. évi költségvetésből a polgármester és az alpolgármester szabadságmegváltására elkülönített összeget a település a koronavírus elleni védekezésre fordíthatja, esedékessége 2021-ig halasztható. A felajánlást, így a módosítással egybekötött határozatot a testület egyhangúlag támogatta.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy tartsák be az Operatív Törzs ajánlásait, figyeljenek személyes higiéniájukra és segítsék a hivatalos szervek munkáját!

Nyikos László sk.
polgármesterHirdetéselőző hónapelőző hónap 2023. június következő hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

 
HirdetésHirdetésKapcsolat
Polgárdi Város Önkormányzata

8154 Polgárdi,
Batthyány utca 132.
Tel/fax: (22) 576-230
onkormanyzat@polgardi.hu

Hirdetés