Hírek

Biztonságban az emlékezés idején is


2016. 10. 29. 20:44
 
A hagyományoknak, szokásoknak megfelelően mindenszentek és halottak napján gyertyát, mécsest gyújtunk a temetőben és otthon is, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. A tűzvédelmi szabályok betartásával megelőzhetjük a tragédiát, a tűzkárt.
Az égő gyertya komoly veszélyt hordoz magában. A lángja, magas hőmérsékletéből adódóan képes meggyújtani a környezetében lévő éghető anyagokat. Szomorú statisztika, hogy az ünnepek időszakában megemelkedik az otthonokat pusztító tűzesetek száma. A következő egyszerű előírások alkalmazásával valóban csak a megbékélésre kell koncentrálnunk az emlékezés óráiban.
 
  • A gyertyát a temetőben a szél, otthon pedig a huzat eldöntheti. Fontos, hogy ilyen esetben a láng ne érjen el semmilyen éghető anyagot, pl. koszorút, asztalterítőt.
  • Minden esetben legyen hőálló alátét a gyertya alatt. A legjobb megoldás, ha feldőlés esetén a láng nem éri el az alátét szélét, ebben az esetben megfelelő a vízszintes irányban szükséges biztonsági távolság.
  • A gyertya felett szintén nem lehet éghető anyag, pl. függöny. Gondoljunk arra is, hogy nyitott ablak esetén a huzat a láng fölé fújhatja a textíliát, éppen ezért ne rakjunk gyertyát ablakba, párkányra.
  • Soha ne hagyjuk teljesen leégni a gyertyát, ne várjuk meg, amíg az összes viasz elfogy, mivel az átforrósodott mécsestartó is tüzet okozhat.
  • A művirágból, szárított virágból készített koszorú, csokor tűzveszélyes.
  • Nagyon fontos szabály, hogy az égő gyertyát, mécsest, valamint Halloween alkalmából készített töklámpást soha ne hagyjuk őrizetlenül otthonunkban.

Forrás: http://fejer.katasztrofavedelem.huIdőjárás

előző hónapelőző hónap 2018. február következő hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 

 
Képújság

Facebook

HirdetésKapcsolat
Polgárdi Város Önkormányzata

8154 Polgárdi, Batthyány u. 132.
Tel/fax: (22) 576-230
onkormanyzat@polgardi.hu