Hírek

Biztonságban az emlékezés idején is


2016. 10. 29. 20:44
 
A hagyományoknak, szokásoknak megfelelően mindenszentek és halottak napján gyertyát, mécsest gyújtunk a temetőben és otthon is, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. A tűzvédelmi szabályok betartásával megelőzhetjük a tragédiát, a tűzkárt.
Az égő gyertya komoly veszélyt hordoz magában. A lángja, magas hőmérsékletéből adódóan képes meggyújtani a környezetében lévő éghető anyagokat. Szomorú statisztika, hogy az ünnepek időszakában megemelkedik az otthonokat pusztító tűzesetek száma. A következő egyszerű előírások alkalmazásával valóban csak a megbékélésre kell koncentrálnunk az emlékezés óráiban.
 
  • A gyertyát a temetőben a szél, otthon pedig a huzat eldöntheti. Fontos, hogy ilyen esetben a láng ne érjen el semmilyen éghető anyagot, pl. koszorút, asztalterítőt.
  • Minden esetben legyen hőálló alátét a gyertya alatt. A legjobb megoldás, ha feldőlés esetén a láng nem éri el az alátét szélét, ebben az esetben megfelelő a vízszintes irányban szükséges biztonsági távolság.
  • A gyertya felett szintén nem lehet éghető anyag, pl. függöny. Gondoljunk arra is, hogy nyitott ablak esetén a huzat a láng fölé fújhatja a textíliát, éppen ezért ne rakjunk gyertyát ablakba, párkányra.
  • Soha ne hagyjuk teljesen leégni a gyertyát, ne várjuk meg, amíg az összes viasz elfogy, mivel az átforrósodott mécsestartó is tüzet okozhat.
  • A művirágból, szárított virágból készített koszorú, csokor tűzveszélyes.
  • Nagyon fontos szabály, hogy az égő gyertyát, mécsest, valamint Halloween alkalmából készített töklámpást soha ne hagyjuk őrizetlenül otthonunkban.

Forrás: http://fejer.katasztrofavedelem.huIdőjárás

előző hónapelőző hónap 2019. február következő hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

 
Képújság

Facebook

FELHÍVÁS
Álhír az egyes internetes oldalakon terjedő 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatás.

HirdetésKapcsolat
Polgárdi Város Önkormányzata

8154 Polgárdi,
Batthyány utca 132.
Tel/fax: (22) 576-230
onkormanyzat@polgardi.hu