Hírek

VÁLTOZÁS A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSBAN!


2014. 07. 10. 12:22
 
A VERTIKÁL Közszolgáltató Nonprofit Zrt. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás fejlesztését tűzte ki célul, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosításra kerüljön, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.
Az eddigi eljárás szerint (1 kukás rendszer) a hulladékgyűjtő edényzetekbe kevert (biológiailag bomló és csomagolási hulladék) települési hulladék került gyűjtésre, a fejlesztés során ezen hulladékot a továbbiakban 2 felé szelektálva szükséges gyűjteni (2 kukás rendszer). A képződött hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása további 1 db edényzet (sárga fedővel) INGYENES kiosztásával valósul meg háztartásonként, melybe az úgynevezett csomagolási hulladék gyűjthető.
 
Ezen sárga fedővel ellátott edényzetbe együttesen az alábbi tiszta, kimosott csomagolási hulladékok kerülhetnek:
- műanyag (pl. PET palack, öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, fólia, raschel zsák, reklám táska, PP, HDPE jelzésű flakonok, egyéb kemény műanyagok LAPOSRA TAPOSVA);
- papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír);
- Tetra-Pak italoskarton-dobozok (laposra taposva);
- fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz);
- porcelán (pl. törött tányér).
Amennyiben a sárga fedővel ellátott edényzet mérete nem elegendő az ingatlanon keletkező fenti felsorolásnak megfelelő csomagolási hulladékoknak, úgy az az edényzet mellé további átlátszó zsákban is kihelyezhető.
 
 
Az összegyűjtött csomagolási hulladék ezt követően 2 hetente kerül ürítésre azon a napon, amely napon a hagyományos edényzet ürítése (szerda) is történik. A 2 kukás gyűjtés érdekében, 2 hetente 3 db hulladékgyűjtő gépjárművet indít a szolgáltató.
 
Természetesen emellett a biológiailag lebomló hulladék (fűnyesedék, lomb, kerti gyomok, konyhai maradék, egészségügyi hulladék) gyűjtése a jelenleg is használt edényzetben történik, a bevett gyakorlat szerint, ezen biológiailag lebomló hulladék a csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló edényzetbe nem keverhető.
 
 
A fehér és színes üveg (pl. befőttes-, ásványvizes-, boros-, sörösüveg) gyűjtésére a hulladékgyűjtő szigetek továbbra is a lakosság rendelkezésére állnak, kérjük az üveg hulladékokat ezen tárolókba helyezzék! A 2 kukás rendszer indulásával a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés (csomagolóanyag és zöldhulladék) megszűnik. A házhoz menő lomtalanítás változatlan formában működik a továbbiakban is.
 
Az utolsó kevert települési hulladék gyűjtésének időpontja a településen: 2014. július 30. (szerda).
 
2 KUKÁS HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI REND (2014-BEN):
 
A fejlesztés mellett a szolgáltatás és a díjfizetés változatlan formában történik. A többlet hulladékszállítási illetve a plussz edényzet költséget Társaságunk finanszírozza, az ingatlanhasználóknak ez további terhet nem jelent, azonban a keletkező hulladékok gyűjtését nagyban megkönnyíti. 
 
A sárga fedővel ellátott edényzeteket az Önkormányzatok segítségével 2014. július hónapban kezdjük eljuttatni Önöknek!
 
Az átadásra kerülő edényzet Társaságunk tulajdonában marad, azt a lakosság részére csak a rendeltetésszerű használat céljából adjuk át, így esetleges elköltözés esetén azt a következő ingatlanhasználónak át kell adni.
 
Segítő együttműködését megköszönve tisztelettel:
 
 
Ferencz Kornél
Igazgatóság elnöke
VERTIKÁL KÖZSZOLGÁLTATÓ NONPROFIT ZRT.
Polgárdi, Bocskai u. 39.
Telefon: 22/ 366-029, 576-070
Fax: 22/576-071
 előző hónapelőző hónap 2020. május következő hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

 
Képújság

Facebook


Kapcsolat
Polgárdi Város Önkormányzata

8154 Polgárdi,
Batthyány utca 132.
Tel/fax: (22) 576-230
onkormanyzat@polgardi.hu